Søften GF - Petanque
Forside     Event     Holdtilmelding     Holdoversigt     Shop     Bestyrelsen     Trænere     Kalender     Lukkedage
- Links
- Galleri
- Forum
- Betingelser

Klik her for at oprette en profil

Brugernavn

Password
       Glemt login info?

VELKOMMEN TIL PETANQUE

Vi holder vinterferie til

søndag d. 28. april 2019 kl. 10.00

hvor vi starter op på en ny sæson.

Vi ses på banerne ved Neptunvej.

Alle er velkommen.

Hvad er Pétanque ?

Siden middelalderen har franskmænd spillet boule, der er fællesbetegnelsen for en række forskellig kuglespil.

En gigtplaget boulemester, Jules Lénoir, lagde i 1907 grunden til det pétanque der spilles idag. Han udviklede et regelsæt, der ikke kræver store fysiske udfoldelser, men kan spilles af alle.

Pétanque er et fascinerende spil, hvor det gælder om at placere sine egne kugler tættest på målkuglen, ”grisen”. Man kaster sine kugler så de ligger så tæt på ”grisen” som muligt, eller man ”bomber” modstandernes kugler væk.

I Frankrig samles unge og gamle på grusbelagte pladser og torve for at spille. I Søften mødes vi på vores dejlige anlæg ved klubhuset på Neptunvej hver onsdag aften kl. 19.00 og søndag formiddag klokken 10.

Hvorfor spille pétanque ?
Pétanque er for alle
Pétanque er let at lære
Pétanque giver masser af frisk luft
Pétanque giver faktisk god motion